top of page
9E55FDD7-2651-4EA7-9BF5-6CE9779F9FB9.jpeg

GEZONDHEID EN VEILIGHEID

De gezondheid en veiligheid voor onze kampkinderen is voor ons erg belangrijk. Hieronder vind je meer informatie over: 

  • Veiligheid 


  • Tekencontrole


  • EHBO


  • Medicatie en inname 


  • Telefoonbeleid 


  • Heimweebeleid


  • Bed en slaapkamerbeleid




 Veiligheid

We beschikken over een privé bos gelegen aan het kamphuis. De weg naar het bos is nagenoeg auto vrij. Wanneer wij grotere stukken lopen, hebben leiding en kinderen altijd een veiligheidshesje aan. Daarnaast is er altijd een EHBO-koffer mee.


Tekencontrole

Dagelijks worden er tekencontroles gedaan of begeleidt door de leiding. Wanneer er een teek gevonden wordt, wordt deze verwijderd door de leiding en wordt deze gemarkeerd en geregistreerd. Bij een tekenbeet wordt er altijd na het kamp contact opgenomen met de desbetreffende ouder(s)/verzorger(s). 

​

EHBO

Bij ieder (bos)spel is er een EHBO post aanwezig waar twee kampleiders zich vestigen die kennis en kunde hebben van EHBO.

​

Medicatie en inname

Voorafgaand aan het kamp, bij de inschrijving, is er de gelegenheid om medicatie op te geven. Wanneer dit bij de inschrijving bekend is, wordt er door een vaste kampleider (de ouder contactpersoon) contact opgenomen met de ouder(s)/verzorger(s) over inhoud van de medicatie, het beheer en de inname. Het kamp biedt de mogelijkheid om de medicatie in het beheer van de kampleider te hebben. Deze kampleider is gedurende de gehele week verantwoordelijk voor de inname etc. Zij ziet erop toe dat dit zorgvuldig gebeurt. Mochten ouder(s)/verzorger(s) vragen hebben, kunnen zij altijd vooraf aan het kamp, tijdens het kamp of na het kamp telefonisch contact opnemen of per mail.

​

Telefoonbeleid

In principe heeft het kamp een telefoonvrij beleid. Het is niet de bedoeling dat kinderen met ouders communiceren via de telefoon. Onze ervaring leert dat dit heimwee etc. kan veroorzaken. Er worden via allerlei kanalen foto’s, verhalen en filmpjes gedeeld zodat ouder(s)/verzorger(s) mee kunnen kijken met het DIOS-kamp. Mocht er vanuit het thuisfront behoefte zijn aan contact gaat dit altijd via de kampleiding. Er wordt een telefoonnummer gedeeld dat altijd bereikbaar is. 

​

Heimweebeleid

Een week weg van het thuisfront leidt er soms toe dat dit voor kinderen erg wennen is. De kampleiders hebben veelal jaren ervaring met de organisatie van het DIOS-kamp en weten hoe te handelen wanneer er sprake is van heimwee. In principe is het beleid en vooral het streven dat kinderen zich inschrijven en de gehele week op kamp blijven. In uitzonderlijke gevallen legt de kampleider (ouder contactpersoon) contact met de ouder(s)/verzorger(s). In eerste instantie altijd ter overleg. Een kind legt nooit zelf contact met het thuisfront. Wanneer een kind naar huis gaat, is dit altijd in overleg met de ouder contactpersoon. Er worden dan heldere afspraken over het ophalen. Dit is echter een uitzonderlijke situatie.

​

Bed en slaapkamerbeleid

Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met leeftijd bij het indelen van de slaapkamers. De bedtijden zijn dan ook afhankelijk van de leeftijd. Kinderen in de jongere leeftijd gaan eerder naar bed dan oudere kinderen. Die hebben vaak nog een aanvullend programma in de avond. Per kamer zijn er 3-4 vaste gezichten (leiding) die verantwoordelijk is voor de tekencontrole van de kamer. Zij zien er ook op toe dat alle kinderen douchen en schone kleding aan hebben. Het is voor de kinderen prettig dat zij vaste gezichten hebben zodat zij weten naar wie zij toe kunnen, mocht er iets zijn. Deze leiding ziet er ook op toe dat de kinderen op een afgesproken tijd naar bed gaan. Zij maken hier afspraken over. Mocht een kind of kinderen behoefte hebben aan een rustige plek om te slapen, zijn hier altijd mogelijkheden voor. Er zijn altijd kamers over waar kinderen in rust kunnen slapen en rusten. Soms komt het ook voor dat een kind een spel niet meedoet omdat zij eerder gaan slapen. Dit is maatwerk en er wordt toegezien op het welzijn van de kinderen.

Gezondheid en veiligheid: Ouders

OVER

Wij begrijpen dat ouders/verzorgers het spannend vinden om hun kind (voor het eerst) op zomerkamp te laten gaan. Het is natuurlijk ook niet niks, je kind gaat een week weg van huis en je hebt niet de mogelijkheid om te checken hoe het met ze gaat.


Een telefoon is namelijk niet toegestaan op kamp. Toch vinden veel kinderen het ontzettend leuk en gezellig om mee te gaan op kamp. Een zomerkamp draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van een kind. Het kind krijgt meer zelfvertrouwen en zelfstandigheid en maakt en onderhoudt vriendschappen, soms voor het leven.


Ook voor ouders/verzorgers is een weekje zonder kind(eren) wel even lekker. DIOS zomerkamp hecht veel waarde aan veiligheid en gezelligheid. Het team van kampleiders is zorgvuldig gekozen.


Voor het zomerkamp hebben we een jaar de tijd om voor te bereiden. Het hechte groepsgevoel tussen de kampleiders dragen zij over naar de kinderen. Als ouder wil je natuurlijk op de hoogte blijven van wat je kind allemaal doet tijdens het kamp. We zijn tijdens het kamp altijd bereikbaar. Zo kun je gerust een berichtje of appje sturen en foto’s en filmpjes bekijken via onze Facebook of Instagram pagina. Bij nood kun je altijd bellen als er wat aan de hand is.

B47261AC-41CA-41B1-B3E7-371C7D34D50B_edited.jpg
Gezondheid en veiligheid: Over mij
bottom of page